DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Beställ samboavtal här – juridisk korrekt

Av: Dokum.se

Samboavtal är väldigt viktigt
Visste du att utan ett samboavtal delas all samboegendom lika, alltså 50% var – detta oavsett vem som har köpt egendomen. Om du vill skydda dina ägodelar ska du absolut skriva ett samboavtal annars riskerar du att förlora det som en gång var ditt. Här går vi igenom hur du skaffar ett samboavtal.

Många som funderar på att flytta ihop om bli sambos faller direkt under sambolagen. Oavsett hur glad och kär du är kan det i framtiden kosta dig väldigt mycket om du inte skriver ett samboavtal. Om det tråkiga händer, alltså att kärleken går över i bitterhet – då ska du skydda dig innan det händer.

Skriv ett samboavtal innan du flyttar ihop med din partner. I avtalet anger du vilken egendom som ska vara din och vilken egendom som ska vara gemensam. Det vanliga är att du anger att din egendom är den du har köpt med dina pengar om förhållanden skulle upphöra.

Samboavtal bostadsrätt

En väldigt viktig och dyr ägodel är din bostadsrätt. Din sambo kan få rätt till din bostadsrätt. Sambolagen ger din sambo rätt till hälften av värdet på bostaden om du eller någon av er har köpt bostaden för att gemensamt använda bostaden.

Om du önskar skydda din bostad från att delas vid ett förhållande som upplöses kan du beställa ett samboavtal.

Vilka ägodelar är dina?

Har du tänk på att om ett förhållande upphör kan samtliga av dina ägodelar falla i händerna på en annan person. Det spelar ingen roll vilken egendom det är. Har du otur är det en egendom du verkligen håller kärt som du måste dela på om förhållande upphör.

För att du inte ska behöva ge bort dina prylar om ditt förhållande upphör beställer du ett samboavtal här.

Så beställer du samboavtal online

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer