DOKUM

Avtal. dokument m.m
Leverans inom 24h

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Föräldramedgivande blankett mall

Av: Dokum.se

Så skaffar du ett föräldramedgivande från officiella Utrikesgruppen
Här förklarar vi vad och hur du skaffar ett föräldramedgivande när barn ska resa utomlands. Ett föräldramedgivande är ett sammanställt dokument som styrker att ett barn har fått tillstånd från sina vårdnadshavare att resa utomlands. I föräldramedgivandet ska det framgå vilken resa det handlar om.

När en underårig person ska resa utomlands själv, med bara en förälder eller med en tredje person har många länder och flygbolag krav på att de sedan ska ha med sitt ett intyg. Detta intyg ska vara underskriven av båda föräldrarna som styrker att barnet får resa utomlands. Om den underårige saknar intyget kan de i många fall nekas att få komma in i landet eller gå ombord på flyget.

I föräldramedgivandet ska det framgå vilka vårdnadshavarna är med deras personuppgifter samt inom vilken omfattning de tillåter sitt barn att resa utomlands. Sådana uppgifter ska exempelvis innehålla vilken destinationen barnet får resa till samt avresedatum och datum för hemresa. Barnets eventuella medföljande resenär ska anges i föräldramedgivandet.

Notarius Publicus krävs inte

Ett föräldramedgivande behöver normalt sett inte stämplas av Notarius Publicus. Om detta krävs kan du avläsa reglerna i tabellen nedan “vilka länder kräver föräldramedgivande”. Det är väldigt ovanligt att föräldramedgivandet ska stämplas ytterligare av en Notarius Publicus. Att stämpla sina handlingar hos en Notarius Publicus är förenligt med kostnader som är onödiga.

Vilka länder kräver föräldramedgivande?

Varje land har sina egna lagar som måste efterföljas när barn ska resa till eller från destinationen. Det finns en tabell på vilka regler som gäller för samtliga länder.

Läs tabellen här – vilka länder som kräver föräldramedgivande.

Föräldramedgivande resa med barn

När barn ska resa skaffar du föräldramedgivandet från officiella Utrikesgruppen. Du beställer online genom att fylla i samtliga uppgifter som krävs om resan, medföljande resenär samt vårdnadshavare. Andra viktiga uppgifter ska anges på webbplatsen.

Här skaffar du föräldramedgivande online.

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer