DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Gåvobrev fastighet – ladda ned och beställ här

Av: Dokum.se

Om du ska ge bort en fastighet i gåva till någon är det enligt lag krav på gåvobrev. När du ska ge bort eller få en fastighet är det därför ytterst viktigt att detta finns dokumenterat. Här går vi igenom vad du måste tänka på samt hur du beställer ett gåvobrev fastighet.

Här beställer du gåvobrev för fastighet.

Kom ihåg att ett gåvobrev för fastighet ska vara skriftligt och inte muntligt. En fastighet kan vara en bostadsrätt, villa, sommarstuga eller annan form av bostad. När du ger bort en fastighet bör du säkerställa att gåvobrevet har upprättats annars kan du få framtida problem.

När du skriver ett gåvobrev för fastighet finns det olika formkrav som ska uppfyllas. Gåvobrevet ska vara skriftligt och innehålla uppgifter om gåvogivaren och gåvomottagaren samt undertecknas av samtliga parter. En förklaring om att överlåtelsen ska finnas med. Det går bra med en kortare variant. Lämna även information om fastigheten.

Gåvobrev fastighet till barn

Många föräldrar ger fastigheter i gåva till sina barn. När du som förälder ska ge bort en fastighet: bostadsrätt, villa, stuga eller annan form av bostad beställer du ett gåvobrev online. Gåvobrevet styrker att överlåtelsen har gått rätt till enligt lag.

Trygghet med gåvobrev

Krav på gåvobrev ska enligt dokumentation som ska finnas med öka tryggheten för dig som ger gåvan som för den som tar emot gåvan. Utan gåvobrev kan flera problem uppstå, exempelvis ägarskap samt olika tvister som kan kräva domstolsbeslut för avgörande.

Så beställer du ett gåvobrev fastighet

Du beställer ett komplett gåvobrev online som har samtliga formkrav. Fyll i uppgifter som krävs i det stegvisa formuläret. Efter att du har fullgjort beställningen skickas ditt giltiga gåvobrev.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer