DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Gåvobrev fastighet till barn

Av: Dokum.se

Här finns information om gåvobrev som du ska skriva när du ger bort en fastighet till dina barn. När du beställer ett gåvobrev skyddar du egendomen. Om du inte skriver ett gåvobrev finns det risk att gåvorna tas med vi framtida bodelningar. Det är därför väldigt viktigt att du innehar ett gåvobrev när du ger bort fastighet till barn.

Beställ gåvobrev fastighet till barn här.

För att kunna beställa ett gåvobrev ska ägaren av fastigheten planera att ge bort egendom eller så upprättas gåvobrevet i direkt anslutning när fastigheten till ett barn har getts bort. Att beställa ett gåvobrev går smidigt till och sker online hos Dokum.se.

När du ger bort en fastighet i gåva regleras detta i jordabalken. Lagen kräver att du upprättar ett gåvobrev när en fastighet ska ges bort i gåva. Detta innebär bland annat att gåvobrev som upprättas ska vara skriftligt och skrivas under av både den som ger bort fastigheten (givaren) samt den som får gåvan (gåvomottagaren).

Tilläggsföreskrift du ger bort till ett barn

När du beställer gåvobrevet online och ska ge bort fastighet till ett barn är det bra att du tydligt formulerar att gåvan skall ses som förskott på arv. I övrigt fyller du enkelt in samtliga uppgifter som krävs för att kunna upprätta ett gåvobrev.

Så beställer du gåvobrev fastighet till barn

Klicka dig vidare här för att kunna beställa gåvobrevet. Ange uppgifter om fastigheten som ska ges bort i gåva. Vidare uppgifter som ska lämnas är bland annat uppgifter om dig som givare och vem mottagaren är.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer