DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Ge bort en gåva till en närstående! Glöm inte att styrka detta skriftligt.

Av: Dokum.se

Styrk din gåva skriftligen – Du kan få frågor från banken eller andra myndigheter i Sverige.

Vad är ett gåvobrev?

Gåvobrev är en handling (dokument) i vilken någon förklarar sig överlåta något till någon som gåva. Vi rekommenderar alltid att man upprättar ett gåvobrev för att vid en eventuell förfrågan/utfrågning kunna styrka att gåvan givits på det sätt som man beskrivit till ex. banker eller övriga myndigheter så som Skatteverket.

Beställ ett gåvobrev här.

Det förekommer idag att myndigheter och banker ställer frågor om gåvor och förväntar sig utförliga svar. Med ett gåvobrev kan du snabbt och enkelt kunna uppvisa hur gåvan givits till dig.

Ett gåvobrev är inte bara en handling som påvisar att något har överlåtits det är också en handling som idag har ett värde för som ovan nämnt myndigheter och banker som efterfrågar ursprunget på det medel som du kan komma att ha i framtiden.

När skriver man ett gåvobrev?

Ett gåvobrev behöver du när du ska ge bort något som är värdefullt, exempelvis en större summa pengar eller värdepapper till en familjemedlem eller till ditt barn. I gåvobrevet kan du skriva in villkor som skapar trygghet för mottagaren eller bestämma att gåvan inte ska vara förskott på arv.

Snabbt och enkelt med Dokum.se

Med några få knapptryckningar hos Dokum.se kan du skapa ett gåvobrev som sedan produceras i en PDF fil som mejlas över till den e-postadress du uppger i din beställning.

Beställ gåvobrev här.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer