DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Kompanjonsavtal pdf – ladda ner kompanjonsavtal mall aktiebolag

Av: Dokum.se

Ett kompanjonsavtal är mycket vanligt och oerhört viktigt
Ett kompanjonsavtal är ofta räddningen om företagets ägare får problem eller hinder. Vad händer om ägarna inte kommer överens eller om någon av ägarna skiljer sig? Problem kan alltid uppkomma men om du skriver ett kompanjonsavtal räddar du företag och dig själv.

Klicka här för att beställa kompanjonsavtal.

Det händer att ägare inte kommer överens och om du i förväg skriver ett kompanjonsavtal kommer du att säkra båda avtal och tillgångar. I ett kompanjonsavtal kan du exempelvis reglera att ägare inte får sälja sina andelar till vem som helst eller att du ska ha första tillträde på aktierna vid en eventuell försäljning.

Du kan fritt välja vad du önskar avtala i ett kompanjonsavtal. Varje kompanjonsavtal är personlig och unik vilket beror på olika förutsättningar i varje bolag. Dessutom har olika ägare olika relationer med varandra. Det är oftast utifrån relationer man skriver ett kompanjonsavtal och oavsett vilken relation man har kan problem uppstå.

Om en aktieägare skiljer sig eller dör

Skulle en av aktieägarna skilja sig ska aktieägarna i företaget delas lika med makan/maken. Det är därför superviktigt att skriva ett kompanjonsavtal som utesluter att en make eller maka får ta del av företaget. Just denna lag kan vara oerhört frustrerande för entreprenörer och därför frågar många seriösa kompanjoner varandra om deras relationer och om man är gift. En kompanjon som vill göra affärer vill absolut inte se sitt företag gå förlorat till sin kompanjons maka/make som man inte har en relation till.

Ett företag är uppbyggt på kompanjonskap och dödläget med fördelning av aktierna i företaget när någon skiljer sig löses genom ett kompanjonsavtal samt extra förstärkning med ett äktenskapsförord.

Så beställer du ett kompanjonsavtal

Det är viktigt med ett juridiskt korrekt kompanjonsavtal. Dokum.se tillhandahåller juridiskt starka kompanjonsavtal som hjälper med att skydda dig från framtida problem med dina kompanjoner.

Klicka här för att beställa kompanjonsavtal. Fyll i samtliga nödvändiga uppgifter och behåll handlingen. Samtliga involverade parter ska skriva under kompanjonsavtalet.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer