DOKUM

Avtal. dokument m.m
Leverans inom 24h

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Olika kontantinsats sambo – beställ skuldebrev här

Av: Dokum.se

När du och din partner köper en bostad tillsammans är det med stor sannolikhet att ni gör det med olika stora kontantinsatser. Det är väldigt viktigt att ni då skriver ett skuldebrev för kontantinsats. Skuldebrevet visar och reglerar hur mycket kontantinsatsen varit. Skuldebrevet skrivs för att det som har betalat mest inte ska förlora sina pengar.

Ett skuldebrev skrivs för att du som gått in med mest pengar inte ska förlora dina pengar vid en eventuell försäljning. En försäljning av bostaden kan ske när ni ska flytta eller om ni separerar. Vid separation kan ärendet vara extra känsligt och då är det ytterst viktigt att du kan presentera ett skuldebrev. Dessutom är skuldebrevet ett bevis på hur mycket du har betalat och sedan ska dra av vid skatteuträkningen.

När ni har betalat olika kontantinsatser skriver ni ett skuldebrev online här. Du som har betalat mest ger dig själv en trygghet. Oftast är kontantinsatsen en stor summa och med ett skuldebrev får du en trygghet som också blir rättvis om eller när bostaden ska säljas.

Skriv alltid avtal enligt juridiskt korrekta dokument

Det är inte alltid lätt att skriva egna avtal. Därför ska du använda dig av korrekta avtal som inte har några felaktigheter. Du kan använda dig av avtal som finns hos Dokum.se. Du anger samtliga uppgifter som krävs och tillbaka får du ett avtal om skuldebrev för kontantinsats.

När sambos separerar utan skuldebrev

Om du separerar utan ett skuldebrev då kommer du få uppleva ekonomiska problem då bostaden ska delas lika enligt sambolagen. För att vara på den absolut säkra sidan ska du skriva ett samboavtal och ett skuldebrev.

Här beställer du skuldebrev för kontantinsats.

Här beställer du samboavtal.

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer