DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Tatueringssamtycke beställer du här

Av: Dokum.se

När ett barn under 18 år ska tatuera sig krävs det ett tatueringssamtycke. Det innebär att ett barn som har två vårdnadshavare ska få det godkänt av båda föräldrarna innan tatueringen påbörjas. Har barnet endast en vårdnadshavare räcker det med att den vårdnadshavaren skriver under tatueringssamtycket.

Här beställer du tatueringssamtycke.

Regler om tatueringssamtycke hittar du i föräldrabalken. Tidigare har Socialstyrelsen givit ett utfall om att tatuering och piercing faller inom området där vårdnadshavarna har bestämmanderätt. Det betyder att vårdnadshavarna ska godkänna att minderårig barn får tatuera sig.

Varje tatueringsstudio ska vara medveten om att ett tatueringssamtycke ska inhämtas från vårdnadshavare. Om tatueringsstudion inte inhämtar samtycket bryter denne mot stadgarna som Sveriges professionella tatuerare har.

Så beställer du tatuering med målsmans tillstånd

För att kunna beställa ett tatueringssamtycken klickar du dig vidare till beställningsformuläret här. Fyll i samtliga uppgifter som styrker att vårdnadshavaren eller vårdnadshavarna ger sitt samtycke till att minderåriga får tatuera sig.

Beskriv tatueringen

För att samtycket ska vara korrekt utformad ska det i samtycket beskrivas vilken form av tatuering som vårdnadshavare samtycker till. Beskriv tatueringen så utförligt som möjligt. Detta är viktigt både för vårdnadshavarna och tatueraren som behöver veta att vårdnadshavarna har gett sitt tillstånd.

Tatuering målsmans tillstånd

En del tatueringsstudios har som regler krav på att de som ska tatuera sig är över 18 år. Men med ett tatueringssamtycke från föräldrar enligt föräldrabalkens krav på att föräldrar ska samtycke till vissa saker när barn är under 18 år – då kan minderårig tatuera sig.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer