DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Avtal om delad vårdnad – att tänka på vid separation

Av: Dokum.se

Tänk på barnens bästa och inte den enskilde förälderns intresse.

Vid en separation där man har ett eller flera gemensamma barn tvingas man givetvis ändå ha någon form att relation sinsemellan föräldrarna och det krävs då oftast ett ordentligt upplägg för hur man ska dela på umgänget med barnen.

Tillsammans med Dokum kan du skriva ett avtal som gäller för ensam vårdnad men även för hur boendet ska regleras för det gemensamma barnen tillsammans med hur umgänget ska ske mellan föräldrarna.

Fyll i avtal om ensam vårdnad här (gäller även vid delad vårdnad)

Att skriva avtal om vårdnad, boende, umgänge

Om ni som föräldrar är överens om vårdnaden, var barnet ska bo och hur umgänget med den andra föräldern ska se ut, kan ni skriva ett avtal online hos oss genom att besvara några enklare frågor men som givetvis är en komplicerad process i många fall för föräldrarna och de gemensamma barnen. Avtalet är då giltigt och gäller omgående efter att samtliga parter har undertecknat avtalet om vårdnaden av de gemensamma barnen.

Att vara överens för barnens bästa är att föredra; skriv ett avtal för barnens skull.

Skulle ni trots allt inte vara överens om vårdnaden för de gemensamma barnen?

Om ni som föräldrar inte kan enas om barns vårdnad, boende eller rätt till umgänge kan ni få hjälp av kommunen. Om ni inte kommer överens kan tingsrätten fatta beslut.

I första hand skriver vårdnadshavarna ett avtal online och i andra hand kontaktar ni kommunen (inte domstol)

Från och med 1 mars 2022 måste du som barnets förälder i regel först ha deltagit i informationssamtal hos kommunen för att det ska vara möjligt att inleda en process i domstol. Det innebär att innan du går till domstol med en vårdnadstvist ska ni föräldrar försöka lösa konflikten med hjälp av kommunen. Ofta är det en avdelning som kallas familjerätten som genomför ett informationssamtal med er. Det är ett bra sätt att försöka hitta vägar för att komma överens om det som gäller era barn. Du som vårdnadshavare har alltid rätt att få ett samtal om du begär det. Efter samtalet utfärdas ett så kallat samtalsintyg som används om föräldrarna ändå inte kommit överens och väljer att lämna ärendet till domstol.

Skriv ett avtal om delad vårdnad här som även gäller för ensam vårdnad.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer