DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Hjälp! Kan inte betala hyran! Så gör du!

Av: Dokum.se

Kan du inte betala hyran och behöver hjälp med hur du går till väga?

Ibland blir det inte som man tänkt med det är viktigt att du skriftligen begär uppskov/anstånd med att betala hyran för din hyresrätt.

Fyll i formuläret för att få en färdigställd begäran om att få betala hyran senare än förfallodatumet. D.v.s begär uppskov/anstånd med att betala hyran hos din hyresvärd. PDF-handlingen skickas till den e-postadress du uppger i beställningen.

Du kan också gå med i Hyresgästkassan. Klicka på bilden eller här för att ta dig till Hyresgästkassans medlemskap.

Kan du inte betala hyran för den bostad/lägenhet du hyr?

Kan du inte betala hyran för din lägenhet/hyresrätt så är det bra om du tar detta oerhört seriöst eftersom att du annars kan komma att bli vräkt och hamna hos inkasso och slutligen hos Kronofogden. Du bör begära uppskov med hyran för att på så sätt “fråga” om det är i sin ordning att du betalar hyran senare än vad som var tänkt. Tänk på att kort och enkelt beskriva varför du begär uppskov med att betala hyran för din hyresrätt.

Kan du inte betala innan hyran/fakturan förfaller?

Om du inte kan betala din hyra i tid är det ditt ansvar att kontakta hyresvärden och det måste du göra innan hyran förfaller, alltså före det förfallodatum som står på fakturan. Här hos Dokum kan du snabbt och enkelt fylla i efterfrågade uppgifter för att på så sätt få en färdigställd handling där du begär att få anstånd/uppskov med att betala din hyra.

Din hyresvärd som meddelar om du får uppskov med att betala hyran för din hyresrätt

Det är hyresvärden som meddelar om din begäran om att få betala hyran senare än beräknat godkännes eller inte. Glöm inte att underteckna handlingen och skicka sedan in den till din hyresvärd.

Få hjälp med hyran akut

Kan du inte betala hyran och är i akut behov att lösa din ekonomiska situation. Börja gärna med att begära att hyran betalas senare. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Kan man bli vräkt om man inte betalar hyran i tid

Ja du kan bli vräkt om du inte betalar hyran i tid. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Kan inte betala hyran corona

Under corona så har det funnits många människor som inte klarat den ekonomiska biten särskilt bra och kan ha hat svårt med att betala hyran. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Hyreslagen betalning av hyra

Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Glömt betala hyran

Har du glömt att betala hyran så kan det vara av vikt att du begär uppskov med att betala hyran. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Sen med hyran vräkning

Är du sen med att betala hyran så kan det vara bra att be sin hyresvärd om det är okej att du betalar hyran vid ett senare tillfälle. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Sen med hyran flera gånger

Det är aldrig bra att hyran inte betalas i tid. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Få hjälp med hyran av kyrkan

Kyrkan kan ej hjälpa till med att betala din hyra.

Låna pengar till hyran

Börja gärna med att kontakta din hyresvärd för att begära anstånd med hyran. Klicka här för att begära anstånd/uppskov med att betala hyran.

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer