DOKUM

Direktleverans av avtal. dokument m.m.

E-post leverans

Leverans inom 24h

Betala med Klarna

E-post leverans

Leverans inom 24h

Dokument, avtal m.m

Hem / Nyheter / ↓

Så skaffar du en sanningsförsäkran

Av: Dokum.se

När du lämnar ett anbud vid en offentlig upphandling måste du bifoga med din sanningsförsäkran. Den person som lämnar ett anbud måste intyga att personen inte är dömd för brott och inte gjort sig skyldig till allvarliga fel i sin yrkesroll. Sanningsförsäkran ska även intyga att de ekonomiska förhållandena faller inom ramen för regelverket vid upphandlingen.

Du ska lämna inte din sanningsförsäkran tillsammans med andra handlingar och dokument när du skickar din anbudsförfrågan. Du skickar din sanningsförsäkran till den myndighet eller enhet du upphandlar med. Du måste alltid skicka med en sanningsförsäkran. En sanningsförsäkran skaffar du online i länken lite längre ner.

Du behöver inte skicka med ett belastningsregister utan Upphandlingsmyndigheten har som grundregel att leverantörer och företrädare istället ska använda sig av sanningsförsäkran istället. Detta innebär att den som lämnar in en sanningsförsäkran på heder och samvete signerar att personen inte är dömd för brott, inte gjort sig skyldig till allvarliga fel i sin yrkesroll och har goda ekonomiska förhållanden inom ramen för regelverket.

Sanningsförsäkran – ett stort stöd för kommuner och regioner vid offentlig upphandling

En sanningsförsäkran hjälper kommuner och regioner att fatta rätt beslut vid offentliga upphandlingar. Förutom de tre viktiga punkterna som ska finnas med i ett sanningsförsäkran kan kommuner och regioner vid särskilda fall kräva att leverantörer intygar annat i sin sanningsförsäkran, exempelvis vid tillfälliga restriktioner i vissa branscher. Detta sker dock sällan men händer vid krig eller liknande.

Skaffa sanningsförsäkran online

När du ska skicka in din upphandling skaffar du en sanningsförsäkran online i länken nedan. Klicka dig vidare och fyll i alla nödvändiga uppgifter. Därefter laddar du ner din sanningsförsäkran.

Ladda ner din sanningsförsäkran här

Taggar:

Dokum.se

Avtal, dokument, PDF-mallar och mycket mer.
från 79
kr
  • Avtal
  • Fullmakt
  • Intyg
  • Medgivanden
  • Och mycket mer